Гришо ще започне участието си в АТР 500 турнира в Ротердам в сряда

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров ще започне участието си в АТР 500 турнира в Ротердам в сряда.

Неговото име, както и тези на шампиона от Откритото първенство на Австралия и на победителя от Марсилия Юго Умбер, не фигурират в публикуваната преди минути програма за вторник, 13 февруари.

 

Така шестият в схемата Димитров трябва да изиграе срещата си с Лоренцо Сонего от Италия на 14 февруари.


{!!REKLAMA!!}

Представителката на АТР за медиите Фабиен Беноа потвърди за БНР, че Григор още не е пристигнал в Ротердам и тя очаква той да се появи в зала „Ахой“ утре. Българинът игра финал в неделя в Марсилия и вероятно му трябва време да се възстанови за следващия си турнир.

 

За първата ни ракета това ще бъде десето участие в Ротердам от 2009 година насам, като през 2018-а игра финал срещу Роджър Федерер, а миналия сезон стигна до полуфиналите.

 

Във вторник най-високо поставеният спортист, който ще излезе на корта в Нидерландия е вторият Андрей Рубльов. Руснакът открива вечерната сесия (не преди 20:30 часа наше време) срещу квалификанта от Белгия Зизу Бергс. След тях е срещата на №4 в схемата Хуберт Хуркач от Полша ще се изправи срещу Иржи Лехечка от Чехия.