Легендарните AC/DC се завръщат на турне в Европа след осем години отсъствие

AC/DC, легендарната хардрок група, отсъстваща от сцената на Стария континент в продължение на осем години, се завръща за европейско турне през 2024 г. с Брайън Джонсън като вокалист, съобщи сайтът на австралийската група в понеделник, цитиран от АФП.

Турнето е планирано да се състои между 17 май и 17 август. Градовете, в които австралийците ще изнесат концерти, са Гелзенкирхен, Мюнхен, Дрезден, Хохенхайм, Щутгарт, Нюрнберг и Хановер (Германия), Реджо Емилия (Италия), Севиля, (Испания), Амстердам (Нидерландия), Виена (Австрия), Цюрих (Швейцария), Лондон (Великобритания), Братислава (Словакия), Десел (Белгия), Париж (Франция) и Дъблин (Ирландия).

 

Турнето е озаглавено Power Up на името на последния им студиен албум от 2020 г., който се класира на първо място в около двадесет държави след излизането си.


{!!REKLAMA!!}

Брайън Джонсън се включва в турнето, въпреки че през 2016 г. беше заменен на сцената зад микрофона от Аксел Роуз от „Гънс ен Роузис“ заради проблеми със слуха. 76-годишният Брайън Джонсън сега се справя с подкрепата на най-съвременна слухова апаратура.

 

Другата водеща фигура в групата е китаристът Ангъс Йънг, 68 г., все още облечен в ретро училищната си униформа. Той е авторът на рифовете на стандартите Highway To Hell, Thunderstruck и Back In Black.

 

{!!REKLAMA!!}

Лицето на AC/DC също е той. Ангъс Йънг позира на корицата на Highway To Hell (1979) с рога - откритие, което все още се използва 45 години по-късно от сувенирната индустрия, свързана с групата.

 

Групата е продала общо повече от 200 милиона плочи в своята кариера.

 

Това европейско турне ще бъде част от 50-годишнината на състава, който изнесе първия си концерт на 31 декември 1973 г. в нощния клуб „Чекърс“ (Checkers) в Сидни, Австралия.