"Не ни пука, кой ще бъде министър". Земеделците готвят второ споразумение с властта

След среща с министъра на земеделието Кирил Вътев, представители на Сдружение ''Обединени земеделски производители'', обявиха, че готвят второ споразумение с властта.

Те подчертаха, че протестът им не е политически.

 

"На нас не ни пука, кой ще бъде министър, българският земеделец иска да работи спокойно", коментира след срещата - Венцислав Митков, председател на Сдружение ''Обединени земеделски производители'', цитиран от БНТ.

 

Фермерите допълниха, че протестите им на различни точки в страната ще продължават, а за края на седмицата готвят блокиране на гръцката граница, съвместно с фермери от Промахон.

 

Припомняме, че докато част от фермерите подписват споразумение с властта днес, друга част продължават протестите и отново блокират пътища в страната.
 
Финалните редакции на новото споразумение между фермерите и властта бяха окончателно оформени вчера вечерта. След близо 4-часово обсъждане.

{!!REKLAMA!!}

„Правилата са такива – всеки, който е изпратил желание за среща с определени проблеми и с определени предложения, е дошъл и сме направили смислени разговори“, коментира Вътев.

 

По думите на председателя на аграрната камара техническите детайли около финансовата помощ в споразумението са изчистени, а нейният максимален размер ще бъде до 55 000 лева.

 

След разцеплението в земеделския сектор обаче част от фермерите обявиха, че остават в протестна готовност и продължават с исканията за оставка на ресорния министър Кирил Вътев.