Методи Андреев: Това правителство е диагноза. Държавата е проядена от путинофилия

Това правителство може да бъде решение, но ние не знаем точно на какво. Това правителство е диагноза. Държавата е проядена от путинофилия. Държавата е застрашена от своето съществуване. Нека припомня, че химиотерапията е вредна за здравия организъм. Ако държавата беше европейска демокрация, това правителство би била вредно. Първите симптоми говорят за тежко заболяване, което е обхванало тези, които говорят, че могат да излекуват обществото - това са ПП и ДБ.

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" бившият депутат от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев.

 

"Аз не съм политик, вече явно да си политик е мръсна работа. Аз съм свикнал да работя с реални конструкции. Знаем, че ПП и ДБ искат да има конституционна реформа. Аз не съм видял яснота какво тези хора искат да правят. Изведнъж Кирил Петков и Христо Иванов отиват при ДПС да искат подкрепа. ДПС е фундаментът на този модел, срещу който всички хора в България протестираха. ДПС е престъпна корпорация, която инкорпорира ГЕРБ, създаде модела "КОЙ", който практически е вечен", подчерта бившият депутат.

 

Според него ВСС е изрод, той не е нормално институционално образувание.

 

"Там няма нормални хора - там има плъхове, мишки и т.н. Иванов се явява флагманът на тази идея. Излиза, че Христо Иванов и Кирил Петков си мислят, че могат да надиграят ДПС. Но ДПС е престъпната корпорация, която е превзела държавата. Аз знам за какво става въпрос. Никога нямаше да повярвам на това, което вчера се случи. Г-н Иванов много добре знае за какво става въпрос, защото той вече е сърбал попарата", категоричен бе Андреев.

 

Той изрази мнение, че политическата формация ДПС е проклятие за България.

 

"Никога ДПС не тръгва на разговори, ако не поставя условия. ДПС е проклятие за България. Не защото е етническа партия. А защото капсулира своя етнос, превърна го във феодален етнос. Заграби държавата чрез институциите и прокуратурата. Бойко Борисов винаги е бил изпълнител на модела "КОЙ". Ако някой си мисли, че тази Конституция ще бъде доминирана от ПП, аз го определям като невменяем. Човекът, който ще доминира тази конституция, е Делян Пеевски", подчерта бившият депутат.