Ситуацията е по мафиотски проста: Крадем си редовно, за к’во ни е редовно правителство? Пак записи, пак ракия

Петък е. Радостин Василев, известен с много неща, малко от които пример за подражание, извади поредните записи. Били от някакъв координационен съвет на „Продължаваме промяната“, в който участвали около 60 души и който продължил над 5 часа. Василев пусна 3 минути – най-скандалните, според него.

Чухме ги – нищо скандално. Бившият спортен министър от кабинета „Петков“ се възмущаваше през цялото време от идеята за общо правителство между „ПП-ДБ“ и ГЕРБ. Неприятна комбинация, факт, но далеч не толкова неприятна колкото ГЕРБ-ДПС-БСП-ИТН, с мълчаливото съдействие на „Възраждане“. Това Василев и да го знае, няма как да го признае, защото очевидно целта е да участва в общия фронт срещу случване на редовен кабинет с втория мандат.

 

До него на брифинга се бяха подредили негови сподвижници, все с нереализирани болни амбиции. Жалко, че и проф. Николай Радулов бе сред тях по (не)ясни причини. Оттук насетне експертизата му ще бъде свързвана все с Радостин Василев и задаващата се нова негова партия. Дори не се въздържа и заяви, че амбициите му били много по-големи от поста спортен министър... Поредният грандоман.

 

Всъщност за какво бе този смешен етюд? Ламбените шишета до Василев каква роля играеха? А той самият? Тъпо.

 

В централата на ЦРУ в Лангли има надпис: Които предадоха нашите, утре ще предадат вашите.

 

Урок, ненаучен от нашите политици. Едно и също се повтаря до втръсване.

Записи, бележки, чатове, снимки, кални публикации в кални медии. Кални номера на кален политически терен. Преди три години Иван Гешев се кълнеше до 12 без пет, че няма да участва в „калните борби“ за поста главен прокурор. В 12 без три се оказа кандидат за креслото, а в 12 без една минута остана да се състезава със себе си.

И той служеше вярно на тези, които уредиха мача, докато същите не решиха, че е станал токсичен дори за тях и решиха да го сменят. Като всеки човек с интелектуален дефицит и той вече си бе помислил, че е велик и безсмъртен, затова решението за оставката му го нервира и той реагира истерично.

Изпускането на нерви винаги ги издава. Състоянието е описано още проф. Чезари Ломброзо, главно върху наблюдения на хора с криминални наклонности. Непрекъснатото самосравняване на Гешев с италианския магистрат и борец срещу мафията Джовани Фалконе още повече приближава случая към някои изводи на учения-криминолог Ломброзо…

 

Та и Радостин Василев пое в тази посока. И не за първи път. Кирил Петков и останалите лидери на „ПП-СБ“ би трябвало да са наясно, но очевидно са проявили небрежност.

Забавно беше да чуем как Василев, наричан от някои Руди Гела, намеси семейството си покрай записите, обяви, че от ДАНС му съобщили, че има данни за заплахи срещу него и му поставили охрана. За всичко обвинява „дълбоката държава“ в лицето на „ПП-ДБ“ и ГЕРБ. И все повтаря, че работи и се бори само и единствено за истината и българските граждани. Същите твърдения като на Иван гешев. И като на Борислав Сарафов, заместникът на Гешев…

 

Ако „ПП-ДБ“ си вземат поука от поредната издънка с тяхно съдействие, може да успеят да свършат това, което твърдят, че искат да свършат, въпреки всички рискове от правене на нещо толкова важно с ГЕРБ и Борисов.

 

Ще видим в следващите дни.

 

ДПС заяви, че иска свикване на Велико народно събрание. Като че ли този призив е най-хладнокръвният в сегашната ситуация.

 

Бойко Борисов заяви, че сме държава на записите и сравни сегашните на Василев с онези с кюлчетата и пачките в чекмеджето му, като ги определи като манипулация. Разбирате намека: и аз бях омаскарен с неверни твърдения, а сега и вие – братя сме по съдба, защото и аз съм невинен като вас. Борисов иска редовен кабинет, но не го плашат и избори за Велико народно събрание, защото неговите 700 000 гласа са гарантирани.

 

В същото време научаваме, че Красимир Каменов – Къро, е разстрелян от 9 души, облечени в полицейски униформи в баровското предградие Констанция в Кейптаун, ЮАР. Освен Къро са разстреляни жената, с която живее, бодигард и икономката на семейството. Към тази новина се прибави и твърдение, че поръчката на кървавата разправа идва от кръгове в България.

Но дали убитият е Къро? Все още няма официално потвърждение от властите в ЮАР. Вече чух, че може да е инсценирал убийството си, за да се предпази от реална заплаха. Това са версии в холивудски стил, но когато стане дума за българи в български схеми, политически и мафиотски интриги – всичко е възможно.

 

Изненадите няма да свършат този петък. Със сигурност ни очакват резки политически обрати, нови сензационни разкрития, възможни са отчаяни действия. Редовно правителство е неудобно и нежелано от кръгове, които имат ресурс, имат какво да губят и няма да се спрат пред нищо, за да запазят възможностите за източване на държавата.

 

„Възраждане“ дебнат в засада, всеки момент Костадин Костадинов ще изреве гороломно, че САЩ и колективния Запад са колонизирали България и е дошло време той, разбирайте новият Левски, да освободи отечеството. Няма да признае, че е повикал Русия с освободителна мисия у нас, но то се подразбира.

 

Все повече гласове се чуват, че зад всичко това стои президентът Румен Радев. Логиката: Харесва му да управлява чрез служебен кабинет и не желае това удоволствие да свършва. А то носело и сериозни облаги. За по-сигурно служебният премиер Гълъб Донев три дена подред коментира, колко нефелна е идеята за ротационно управление. Гълъб няма дупе за солово изпълнение… Просто е кияк на президентския тупан. Тази теория е логична, но е много лесна като обяснение. Нещата със сигурност са по-сериозни и сложни, което не изключва Радев, разбира се.

 

Но все пак е петък. Всичко споменато дотук ще бъде обсъдено на по ракия със салата. Защото българският народ е много мъдър. Досега няма сериозни доказателства, но опитите в тази посока ще продължат, поне докато има пиячка.

 

Емил Азар

 

П.П. Хаосът у нас е от полза единствено за Русия. Не е параноя. Путин губи войната в Украйна и му трябва нестабилност в НАТО и ЕС. Като слабо звено в България е най-удобна за пропагандна война, диверсии, шантажи и провокиране на обществено недоволство. Отдавна се действа в тази посока, а в момента натискът е по-силен от всякога. Ще се засилва. Ще става дума за това в близките дни все по-често. Руските служби са майстори в това отношение.