Крум Зарков: НС не намери кураж да въведе механизъм за разследване на Главния прокурор

”Народното събрание не намери силата в себе си да приеме Закона за разследване на главния прокурор.” Това каза на брифинг пред журналисти служебният правосъден министър Крум Зарков.

Служебният правосъден министър Крум Зарков посочи, че е бил обвинен, че упражнява натиск: "Това е напълно вярно – натисках като народен представител, като протестиращ, в последния месец натисках като министър и ще продължа да натискам докато страната ни се превърне в истинска правова държава“.

 

Зарков допълни: "Обръщам се към всички, че този натиск трябва да продължи. Ако нещо разбрахме през изимналия месец, то е че без натиск няма да стане. В крайна сметка този закон ще бъде приет. Защото на първо място, защото е важен за българските граждани. На второ място, следващото НС ще бъде принудено да го гледа и да го приеме.  Законът, който е изработен, не е импровизация и в един или друг момент ще стане част от ефективното право. Колкото по-бързо, толкова по-добре, защото това отпушва много пътища пред страната. Малко не достигна, но пак подчертавам, не време, а воля. Аз съм убеден, че тази воля в скоро време ще бъде факт“.