Пенчо Милков награди 112 деца с изявени дарби

„Вашите постижения може да изглеждат като дарба, с която сте се родили, но само вие и хората около вас знаят колко усилия сте положили, за да стигнете дотук“, каза кметът. Той им пожела да продължават да бъдат гордост за своите училища и семейства.

         

На церемонията присъстваха и заместник-кметът Енчо Енчев, експертът към РУО – Русе Боряна Петкова и председателят на постоянната Kомисия по образование, наука и иновации към Общински съвет – Русе Елисавета Досева.

 


.

        

Отличени бяха 112 възпитаници на 10 общински, 1 частно и 5 държавни училища. 17  от тях са одобрени за годишни стипендии към Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта или Министерството на културата на обща стойност 28 485 лв., а 95 ученици са получили допълнително материално стимулиране с еднократно финансово подпомагане от общинския бюджет през 2022 г. на обща стойност 8 270 лв. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси в областта на изкуството, науката и спорта – общински и регионални нива, от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

         

С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно са отличени 17 ученици, от които 5 от СУЕЕ „Св. Константин Кирил – Философ“, 2 от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, 7 от МГ „Баба Тонка“, 2 от АЕГ „Гео Милев“ и 1 ученик от СУ „Васил Левски“.

         

Освен парични премии, децата получиха официални грамоти от кмета Пенчо Милков за своите постижения през изминалата година, както и ваучери за книги.