България е в състояние на война за запазване на своята държавност

В своя профил в социалната мрежа Фейсбук анализаторът Евгений Кънев посочва, че в момента руските националисти в България постоянно "откриват нови и нови фронтове, на които много българи без да се усетят работят, говорят или гласуват на практика срещу България и собствените си интереси."

 

Разбира се, че активен участник в тази игра са родните националисти от ВМРО, Копейкини, ИТН и др., както и македонските националисти от ВМРО-ДПН, които са в един отбор за разпалване на напрежението между двата народа.

 

За това е необходимо хората да са бдителни и активни, да отидат да гласуват и да не се поддават на чуждо влияние, което освен насаждане на омраза и страх, цели отдалечаване от ценностите на Европа, маргинализиране и напускане на ЕС и НАТО.

 

Ето пълния текст на публикацията на Евгений Кънев:

 

По БНР въртят някаква шашма на Копейкин (без коментар, т.е като чиста монета) - единствен от парламента достоен за цитиране - че външният министър на С.Македония бил казал, цитирам Копейкин: “Всички, които казват, че македонците са българи няма да бъдат допускани в РСМ. Всички без изключение. Наглостта на македонците не е нещо ново. Македонската държава ще продължава своята агресия срещу нас по всички фронтове, докато ѝ позволяваме.”


Какво всъщност казва Османи: “Казах ясно в София всеки, който идва в Република Северна Македония и предизвиква гражданите, общностите, като отрича съществуването на македонския народ, териториални претенции от типа: Северна Македония е българска, македонците са българи, това ще бъде сериозна основа държавата да не му позволява да влезе отново в страната, защото не можем да излагаме нашите граждани на такова безпокойство“, заяви Османи.


Той посочи, че правителството на България също е осъдило изказването на европейския депутат Ангел Джамбазки: "Министерството на външните работи на Република България имаше нота, в която осъжда изказването на Джамбазки и заявява, че това не е позицията на Република България, че това не е позицията на мнозинството граждани в Република България, че това не е позицията на българските институции“.


На практика, Копейкин използва първото изречение за интерпретация за разпалване на омразата и сплотяване на националистическия вот сред българите с тежнения по Македония. Забележете - много българи, които умряха за Македония преди век - вкл един от моите прадядовци - не го направиха само за българите в днешна Македония, но и днешна Гърция - но тя е извън обхвата на руските служби по темата, защото там няма интрига! Стотици хиляди след войните емигрираха в България, но не само от Гърция, а и от днешна Македония!


Важното е друго: Руските националисти у нас постоянно откриват нови и нови фронтове, на които много българи без да се усетят работят, говорят или гласуват на практика срещу България и собствените си интереси. В тази игра, българските националисти от ВМРО, Копейкини, ИТН и пр и македонските националисти от ВМРО-ДПН са в един отбор за разпалване на напрежението между нашите братски народи.


Хора, бдете! България е в състояние на война за запазване на своята държавност! Който ви баламосва, че прави нещо заради мира, когато Европа е във война с Русия - той работи срещу България!

 

Активирана е цялата руска агентура и не трябва да се вярва безрезервно на нищо, което върви по националните медии като сюжети и интерпретации на новините у нас и по света. Положението е като преди 10.11.1989, защото ни контролират наследниците на Тодор Живков, БКП и ДС.


Апелирам към политическите ръководства на #ПП и #ДБ да бъдат активни по тази тема, по темите на референдумите, защото всички теми имат общ корен - отдалечаване от ценностите на Европа, маргинализиране и напускане на ЕС и НАТО.