След поразиите от дъжда: Възстановиха движението на трамваите, промениха маршрута на линия 77

Всички аварийни екипи на Столична община са на терен и работят по сигналите за завирявания, причинени от силната буря в София тази вечер, съобщиха от пресцентъра на СО.

Екипите на „Аварийна помощ и превенция“, Столичен инспекторат и почистващите фирми работят по получените до момента 52 сигнала за завирявания. 6 екипа на Столичната пожарна до момента са отработили 20 сигнала за завирявания. До момента са получени и 5 сигнала за паднали клони, които се разчистват от екипи на дирекции „Зелена система“ и „Аварийна помощ и превенция“. 

 

 

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология по време на бурята на територията на града са паднали средно 30 л/кв. м. Нивата на всички язовири на територията на Столична община са в норма. Нивата на реките, които преминават през територията на града също са в норма и няма опасност от преливане.

 

Възстановено е движението на трамвайни линии №6 и 10. Временно е променен маршрута на линия 77 в посока към „Красна поляна“. Остава натоварено движението по следните булеварди бул. „Сливница“, бул. „Васил Левски“, бул. „Данаил Николаев“, бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Опълченска“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Пиротска“, бул. „Шипченски проход“, бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Ал. Малинов“.