Никола Минчев не изключи общо явяване на ДБ и ПП на изборите

Все още не сме взели решение по въпроса със съвместното явяване на ДБ и ПП на избори. Видяхме миналата седмица, че “Маркет линкс” показват лек спад при евентуално общо явяване, но изчякваме да видим резултатите от други проучвания. Те ще дойдат утре.

Това заяви пред bTV Никола Минчев от “Продължаваме Промяната”.

 

По думите му възможна е коалиция между ПП и ДБ, дори ако партиите се регистрират отделно първоначално. Има 10-дневен срок, в който могат да се правят промени, уточни Минчев. 

 

“Дори да не се коалираме с ДБ преди изборите, повече от ясно е, че после ще работим заедно”, заяви обаче той.

 

Може би утре формацията ще се регистрира за изборите през октомври. Възможно е това да се случи и в сряда, но от ПП няма да чакат последния възможен момент.

 

Потенциални партньори в следващ парламент са онези, които “наистина имат желание за ясни реформи без задни мисли”. 

 

“Тръгнали сме на избори с желанието да получим ясен мандат, който да действа за тези реформи. Много сили декларират желание за такива, но действията им не го показват. Трябва да е ясно кой в една партия взема решения. Не работи, ако се вземат от задкулисието, някакъв диван. В 47-мото НС човекът, който даваше изявления от диван, беше Слави Трифонов”, посочи Минчев.  

 

Бойко Рашков беше един от нашите министри в последното правителство и е един от най-добрите министри на кабинета "Петков", похвали го Минчев.

 

"Може би ще бъде част от нашите листи", заяви Минчев, но посочи, че въпросът не е уточнен.

 

За отцепниците от ИТН и позициите им в листите на ПП Минчев заяви:

 

"Те ще бъдат наши партньори, дали ще бъдат в листите ни, не мога да кажа. Водят се разговори, но не бих казал, че всички ще бъдат в листите. Това не е финализиран въпрос към този момент".

 

"Петков и Василев стартираха политическия си живот през първото служебно правителство, назначено от Румен Радев през 2020 г. Той даде шанс и те го използваха. Но не е значело, че сме президентска партия, която трябва да се еманципира. Искрено се надявам да не се връща моделът ГЕРБ-ДПС през служебния кабинет. Макар да сме имали различия с Радев, все пак се надавам, че гледаме в една посока и такива връщания няма", заяви Минчев по повод напрежението между ПП и Румен Радев.