Радев: Определени кръгове нагнетяват лъжи за служебния кабинет

Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежения срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви действия. Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

 

Той отправи тежки критики към бившата изпълнителна власт с премиер Кирил Петков. 

 

"Там, където пиарът е бил повече от работата, винаги наследството е тежко. Така беше при управлението на Бойко Борисов, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така и след кабинетът на Петков, който смело обяви датата 30 август да се изкарат акт 15 и акт 16 при огромно количество несвършена работа", посочи Радев по въпроса със стартирането на газовия пренос през интерконектора с Гърция.

 

Радев посочи обаче, че вярва, че служебното правителство ще направи максимумът интерконекторът да започне да функционира възможно най-скоро, въпреки "тежкото наследство" - и документално, и технически.

"Правителството трябва да ръководи действията си в енергетиката, за да осигури надеждност и сигурност. В центъра трябва да са интересите на обикновения потребител и българския бизнес", посочи държавния глава, без обаче да отговори дали ще се търси път страната ни отново да се договори с руската "Газпром".