Каримански: Бием алармата и обвиняваме, за да се спазва стриктно коалиционното споразумение

Бием алармата, за да се спазва стриктно коалиционното споразумение и решенията да се взимат след разговори, дебати и обсъждания, включително и с експерти. Ние сме коректив на коалиционното управление. Казали сме много ясно, че ако се продължи с непсазването на споразумението, не виждаме какво лошо ще има да напуснем коалицията. Това каза депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански по по проблемите в управляващата коалиция.

Призивът от страна на премиера за свикване на КСНС също не е съгласуван с коалиционните партньори. Ние от ИТН не сме забелязали да има нито една стъпка в правилната посока от страна на Северна Македония по договора, който сме подписали и не разбираме защо трябва да се свиква КСНС. В антикризисните мерки не влезе нито едно наше предложение в чистия му вид, каза още той пред БНТ.


Моята основна критика е, че така и не стана ясно кои са уязвимите групи, на които трябва да се помогне най-много. С тези мерки ние дадохме на всички по-малко. Затова искам да съм коректив. За мен трябва да се помогне на най-бедните и уязвими хора. Все още не сме видели и разчетите за ефектите от тези мерки, добави Каримански.