Руският публицист Невзоров: Толкова сме зле, че и България ще ни превземе...

…Като невъобразима по значението и мащаба си военна победа путинската пропаганда тържествено ни поднесе окупацията на Херсон. Редно е да отбележим, че тази военна победа, този героичен щурм, този боен подвиг на путинската армия се получи толкова убедително, само благодарение на това, че в Херсон и околностите му украинската армия просто я нямаше.

Това пише Александър Невзоров, известен руски журналист, бивш депутат в Държавната дума  и бивш приближен на Путин.

 

От путинската армия се искаше само да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската армия в лицето, обяснява той.


Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война.Това победоносие на Путин излезе по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам.
Виждаме някакъв абсурден и особено ярък пример на военно-политическа гъзообразна некадърност, нещо сензационно. Такива неща поначало не се случват. Но Путин някакси успя да го постигне. И това е единственият резултат от три месеца война.


За тази проява на всемирно величие цената засега възлиза на около 30 000 руски трупа. Пикантна подробност е, че пълното отсъствие на боеспособна армия е видимо за всички. Вижда го целият свят, посочва той в YouTube канала си.


Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор – внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би.


Всичко и за всеки е очевидно. Става ясно, че единственото, което умеят защитниците на руското отечество, е да се скрият по-далеч от противника и да мятат ръждиви съветски ракети. Ако може някак от безопасно разстояние да тряскат на късмет това съветско желязо в по-голямшки градски мишени от типа на културни домове, детски градини, болници и други крупни цели.


Командването е хаотично, бездарно и алкохолизирано, категоричен и пубилицстът.


Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега. Но всички тези фокуси, които показва сега путинската армия в Украйна, няма да вършат работа при една отбранителна война на собствена територия. Ето това е позорната истина, уви, звършва издирваният Невзоров.