Лорер за диалога с превозвачите: С тропане по масата трудно ще постигнем съгласие

Той коментира и обтегнатите отношения с бизнеса: „Подобно на транспортните организации е редно да намалим тона на напрежението и да започнем да дискутираме именно дългосрочните мерки, които касаят най-вече това как държавата може да си позволи да ги финансира“.

 

По думите му опитите на правителството са насочени към това да се потуши кризата, създадена от факта, че Путин спря газа за България.

 

„В момента знаете, че премиера, лично договор последните доставки на газ от Съединените щати, които ще ни помогнат поне за месец, месец и половина напред да нямаме проблеми в страната. Оттам продължава да работи върху нови източници на газ, за да не зависим от руския газ. И аз вярвам, че със сравнително малката консумация в България, това ще бъде постигнато“, заяви министърът на иновациите, цитиран от bTV.

 

По думите му опозицията завижда на Кирил Петков за разбирането, което получава от Брюксел и САЩ.

 

„На мен ми се струва, че основният проблем на опозицията е, че те никога не са имали такова разбиране както с Брюксел, така и със Съединените щати. Никога не са се радвали на такова разбиране, тъй като нашите партньори от двете страни на Атлантика имат усещане, че политиката на предишното правителство у нас не е служила на истинския български и европейски интерес, а по скоро на частни интереси“, подчерта Лолер.

 
Според него постигнатото от премиера Кирил Петков в САЩ е безпрецедентно.