Стоян Мирчев: БСП винаги се е борила за интересите на българските граждани

„В това Народно събрание загубихме много време на българските избиратели. БСП винаги се е борила за интересите на българските граждани, ние сме една от първите партии, която вкара редица законопроекти за решаване на конкретни проблеми. Ние винаги сме искали промяната на модела “ГЕРБ“. Това заяви народният представител от ПГ на “БСП за България“ Стоян Мирчев в ефира на Нова телевизия като допълни, че позицията на левицата винаги е била против специализираните съдилища.

Социалистът изрази съжаление, че този парламент ще завърши само с трите бюджета от миналата седмица и евентуално днес със Закона за Бюрото за защита на свидетели. „Загубеното време стана заради всички неразбирателства - едни между партиите, второ заради ръководството на този парламент, визирам Ива Митева. Месец и половина ние не създадохме съответните комисии в парламента, за да започнат да се разглеждат вкараните законопроекти. Тези комисии бяха създадени в последния момент и това беше едно голямо загубено време, в което просто изслушвахме министри, но нямахме възможност да правим законодателна инициатива“, коментира Мирчев.

 

По отношение на третия мандат депутатът от БСП обясни, че процесът е бил изцяло прозрачен и левицата се опитала да води разговори с т.нар. “партии на протеста“.

 

„БСП ще участваме в днешното пленарно заседание. В това Народно събрание, макар че не успяхме да създадем мнозинство, което да излъчи правителство, има сериозно мнозинство по отношение на необходимостта от реформа в съдебната система. Тази реформа трябва да се случи и почти всички проблеми в общественото ни, икономическото ни и всякакво друго развитие идват от това, че ние нямаме ефективна съдебна система. Това трябва да се случи и БСП ще го подкрепи.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова в ефира на БНР.

 

Тя бе категорична, че в това Народно събрание БСП е проявила максимална отговорност, внасяйки всички законопроекти, които съответстват на предизборната платформа на левицата: „БСП прояви цялата си отговорност, толерантност и диалогичност. Направихме всичко възможно да може да има нормален диалог и да се случи правителство, което да стабилизира парламента и да можем да свършим всички тези нещо, а не да се случват в “12 без 5“, посочи социалистът.

 

По отношение на подкрепата за президента Радев Ирена Анастасова заяви: „БСП има решение на Националния съвет, че ще подкрепи президентската двойка Радев-Йотова. При нас до 2-3 дни стартират събрания на низовите ни организации за номиниране на народни представители и президент“, коментира тя като според нея организациите на левицата ще препотвърдят решението за подкрепа на президента Радев.