Филип Станев: 46-ото НС - детска градина, Дончева - медуза и отрова в политиката

46-ото Народно събрание било като детска градина с непрекъснати скандали. Татяна Дончева приличала на медуза, която дори да се е разпаднала от своята отрова, пак лъже. Тя била отрова в българската политика. Такъв е коментарът на Филип Станев в последния работен ден на 46-о Народно събрание.

„Този парламент свърши работа и направи актуализацията на бюджета, която е важна за държавата и гражданите. Важно е как ще се развият финансите на страната оттук нататък“, все пак отчете той пред БНТ.

 

По думите му в парламента лъснали много истини и излезли истинските лица на някои от политическите играчи.

 

„Татяна Дончева, която е от дълги години в политиката показа как не се прави политика, показа как се лъжe, манипулира и се използва всички неприемливи за обществото неща“, каза той.

 

Според него старите играчи и ГЕРБ направили така, че отново да няма правителство.

 

„Може ли някои от депутатите да се държат така с Ива Митева“, недоумява Станев, който даде за пример, че именно тя спряла народните представители да се изпотрепат в пленарна зала.

 

„ИТН приемат протегнатите ръце на морала и закона, а не приемат мръсните ръце на лъжата, измамата и задкулисието. В следващия парламент е необходимо смирение, здрав разум, компромиси, които да направят нещата така, че да работят и държавата да има стабилно управление“, смята Филип Станев.

 

Във връзка с нов политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, той предпочита първо да се види какво ще стане. Според него ако се появи нов проект, със сигурност ще има пренареждане.

 

„Това пренареждане ще дойде от само себе си, ако се появи нов играч“, подчерта Станев.

 

По думите му съдебната реформа ще бъде ключова за 47-о Народно събрание.

 

„ИТН направи, така че да се видят техните експерти в настоящото Народно събрание. Нашите експерти влязоха в разбирателство с всички партии, а после…“, възмути се Филип Станев. Той се надява в 47-о Народно събрание да има компромис, смирение, здрав разум и депутати да не си разменят лични нападки.