Наплив от желаещи да проектират метрото към „Студентски град“

В обществената поръчка за изготвянето на идеен проект на разширението на метрото към „Студентски град“ интерес са проявили седем фирми. Повечето от тях са участвали в проектирането на различни станции на софийската подземна железница. Предложенията им са отворени на 25 октомври от „Метрополитен“, но ценовите им оферти все още не са публикувани.

Припомняме, че търгът бе стартиран през юли с прогнозна стойност 1.9 млн. лв. без ДДС. Заложено е втората метролиния при „Витоша“ да продължи с още 5 метростанции към „Студентски град“. Общата им дължина е 5 км.


Новите 10 станции на метрото в София ще са готови през 2027 година

 

Избраният участник ще има година и половина да изготви проекта, като трябва да бъде предвидено и бъдещо отклонение в посока лифтова станция „Симеоново“.

 

Крайният срок за подаване на оферти бе удължен веднъж. Първоначално бе заложен 25 септември, но впоследствие бе променен на 18 октомври. Прави впечатление, че всички оферти на участниците са подадени именно след удължения период. Една е подадена на 9 октомври, а останалите между 17 и 18 октомври.

 

Предстои да бъде обявена датата на отваряне на ценовите предложения, информира Economic.bg.