Борисов отказа с писмо на ДПС

ДПС не получава подкрепа за съставяне на правителство с втория мандат. Това стана ясно от изявленията на парламентарно представените формации, които вече обсъждат възможностите за излъчване на кабинет при последния, трети опит.

От ГЕРБ бяха категорични, че няма да отстъпят от вече заявената позиция да не подкрепят следващи мандати след отхвърлянето на техния.

 

"Няма да подкрепим втори мандат. Позицията на ГЕРБ-СДС и по отношение на третия мандат остава непроменена", подчерта Бойко Борисов, който изпрати официален отказ до ДПС относно готовността за преговори за съставяне на правителство с втория мандат. 


{!!REKLAMA!!}

В писмото Борисов препотвърди позицията, че на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

 

"Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство”, се посочва в писмото.


{!!REKLAMA!!}

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", обобщава лидерът на ГЕРБ. 

 

От ПП-ДБ, БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане" също отказаха подкрепа за ДПС като мандатоносител.