Из сутрешните интервюта на ГЕРБ: ПП-ДБ се "заяли" с Желязков, Борисовите хора искат да са първа сила

"Ще се борим след изборите да има отговорно правителство. Надяваме се да бъдем първа политическа сила, резултатът да позволи създаването на стабилно управление". Това коментира в предаването „Събуди се” народният представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

Той добави, че през следващите седмици партията ще представи новите приоритети в програмата си за управление. „Ще представим визията си за това как виждаме развитието на България през следващите години. Хората, които можем да обединим около такава програма са наши партньори”, каза народният представител.


{!!REKLAMA!!}

Гаджев посочи, че в момента предизборното говорене преобладава. „Това не е добре. По тази начин се горят много мостове, които биха били важни след няколко месеца. Иска ми се всички партии да имаме повече отговорност”, каза той.

 

По думите му бъдещето управление трябва да носи ясна политическа отговорност с ясно политическо лидерство.

 

„Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане. То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци. Дипломатически и външнополитически България ще пострада от това”, каза Гаджев.

Според Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС "предсрочното отстраняване на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание е отклоняване на общественото внимание". Това каза той в предаването „Тази събота и неделя“ по bTV.

 

„Това беше един опит за замитане под килима или по-скоро отклоняване на внимание от истински важни въпроси, които следва да бъдат задавани на „Продължаваме промяната“. То се видя как забравихме темата какво са правили представители на ПП като Бойко Рашков и Асен Василев са видени на снимки с хора, уличени в контрабанда и тежки престъпления“, коментира още Георг Георгиев.

 

Преди дни и бившият премиер акад. Николай Денков коментира темата.

 

„Нямам никакво съмнение, че по отношение на Асен Василев, цялата история е абсолютно скалъпена. Той назначи Банкова именно, за да се увеличат приходите. Ако ти можеш да скалъпиш едни такива обвинения и обвиняваш един човек, който се е появил 40 дни ли 3 месеца преди това, това означава, че ти можеш да скалъпиш обвинения на когото си поискаш“, посочи той и допълни:


{!!REKLAMA!!}

„Относно случая с митниците - защо не видяхме снимките на Калин Стоянов с младежа Стефан Димитров? Аз знам, че са приятели. Виждаме единствено снимките на Живко Коцев. Да сте видяли снимки на Живко Коцев с пачки? Не. Виждаме само пудела. Снимката с часовника била като подарък за рождения ден на Коцев, той е трябвало да декларира часовника, това е морално укоримо. Ако някой трябва да бъде обвинен за пачките в момента, това трябва да е пуделът“.

 

ФрогНюз