Украйна даде орден на Манол Пейков и Георги Георгиев

Украйна награди с орден за заслуги III степен председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и депутата от ПП-ДБ Манол Пейков. Това съобщиха на страницата си във Facebook от дипломатическото представителство на Киев у нас. 

Те са отличени за значителния си личен принос за укрепване на междудържавното сътрудничество, суверенитет и териториална цялост на Украйна. 

 

Столичната община и СОС осигуриха средства за транспорт до града и настаняване на търсещите закрила украинци, а освен това дадоха възможност за безплатно използване на публичния транспорт, подкрепиха с помещения организациите, работещи за тяхното приемане и интеграция. С решение на СО украинското знаме беше поставено върху фасадата на общината, което предизвика и яростни реакции и напрежение. 

 

Манол Пейков пък е един от големите дарители в помощ на пострадалите от войната. Депутатът от ПП-ДБ стартира кампания за набиране на средства, с които бяха закупени генератори, по-късно изпратени в Украйна. Освен това събра и книги, които бяха дарени за сънародниците ни в района на Болград в Одеска област.