ДПС ще вземе решение как ще гласува за кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат пред президента

Движението за права и свободи ще вземе решението как ще гласува за кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат пред президента Румен Радев.

Това се посочва в прессъобщение на ДПС.

 

Във връзка с множеството запитвания от страна на медиите как ще гласува ДПС за кабинета "Денков", ръководството на ДПС заявява, че в момента решение не е взето.

 

Решението ще бъде взето, след като има отчетен мандат. Това ще стане на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС и на Парламентарната група на Движението, се посочва в съобщението.

 

Г-н Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС, е изразил личното си мнение и ясно е заявил, че колективните органи на ДПС ще вземат окончателното решение, се допълва в съобщението.

 

Вчера пред БНТ Хамид Хамид каза, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са потърсили ДПС само за конституционната реформа, но от движението ще гласуват против правителство с ГЕРБ. Той обяви, че в новата коалиция вярват само на Мария Габриел.

 

ДПС ще участва в разговорите за конституционни промени, няма да пречи да се състави кабинет, коментира пред журналисти на 2 юни председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Представители на ГЕРБ-СДС и на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ бяха тогава на среща в стаята на ДПС в парламента.