Д-р Ненков: Беше направен опит да бъдат преустановени медийните ми изяви където и да е

”Беше направен опит да бъдат преустановени моите медийни изяви където и да е. Ако не спреш да ходиш по телевизии, ще стане еди си какво. Аз не го приех това”.

Това заяви пред Нова телевизия анестезиологът и бивш зам.здравен министър д-р Мирослав Ненков, който обяви през изминала седмица, че напуска Военномедицинска болница.

 

"В здравеопазването са се впили едни хора, които приличат на хора, говорят като хора, но не са хора. Те са готови за двата си лева, които могат да изкарат, да отнемат човешки живот", категоричен бе лекарят. Според него проблемът в системата не са работещите в нея, а управляващите я.

 

„Всяка една малка промяна към по-добро разходване на обществените средства, което повлияе печалбата на тези хорица, среща огромна съпротива от най-различни страни. Това е много голям проблем”, отбеляза анестезиологът. Пари в системата има, но те се крадат, изтъкна специалистът.

 

Той изрази мнение, че проф. Христо Хинков, който е номиниран за здравен министър от проектокабинета „Денков-Габриел”, е по-опитен от него, но работата му няма да е лесна.