Кирил Петков: Стана ли Радостин Василев стратегически обект за ДАНС? Президентът знае ли за среднощните разговори?

„Случи се това, за което предупредихме вчера. Възможността да се сформира правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атаката. Имаме координация на проруските сили в България – „Възраждане“ и БСП. Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи от 22 часа. ДАНС охранява само стратегически обекти. Стана ли Радостин Василев стратегически обект за ДАНС?

 Президентът знае ли за среднощните разговори и възможно ли е в тези разговори, някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?"

 

Това каза Кирил Петков по време на изявление в Народното събрание.

 

По-рано днес народният представител Радостин Василев пусна запис, за който се твърди, че е от провелото се заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

 

Василев обясни, че е получил обаждане от ДАНС, като му е съобщено, че има заплаха за живота му. Поради тази причина му е назначена охрана.

 

Кирил Петков подчерта, че предложенията за службите не са съгласувани с посолства, а при крайните назначения ще бъдат информирани партньорските служби.

 

„Никой не може да повлия на нашето желание да реформираме службите и за съставяне на редовно правителство. Най-големият въпрос е защо президентът бави връчването на мандата“, запита се той.

 
„В това заседание на първото гласуване имахме резултат 24 „против“, 21 „за“ и 6 „въздържали“ се. Моята реакция сутринта беше, че това е важно решение и никой няма право да е въздържал се. Крайният резултат е 27 „за“ на 22 „против“. Радостин Василев участва в заседанието, тъй като е част от парламентарната група“, коментира Петков.

 

Според него е имало записи от стаята на ПП-ДБ в Народното събрание, както и от партийната централа.