Боряна Димитрова: ”Продължаваме промяната” куца с кадровата си политика

Продължаваме промяната” би следвало да бъде доста по-внимателна в кадровата си политика и в политическата си стратегия, коментира тази сутрин пред БНТ социологът Боряна Димитрова от ”Алфа рисърч”.

Тя коментира, че Радостин Василев в влязъл от редиците на "Има такъв народ" в редиците на "Продължаваме промяната" при "много неясни принципи", и добави, че "кооптирането на такива хора винаги е или пушка, или бомба със закъснител".


"Ако сега не се запази интегритета на "Продължаваме промяната", ако вътре надделеят разделителни процеси, шансът за редовно правителство намалява драматично", коментира още Боряна Димитрова. Според нея сега България има изключителна необходимост от редовно правителство и трябва да се даде шанс на управленската формула, която ГЕРБ и "Продължаваме промяната" - "Демократична България" се опитват да договорят. За нея основните рискове в момента са свързани със състава на правителството и формулата, по която то ще действа.


Актуалната политическа обстановка в студиото на БНТ коментира и бившият евродепутат Светослав Малинов, който в момента ръководи катедра "Политология" в Софийския университет. Според него "няма по-голямо доказателство за нуждата от редовно правителство и за неговата полезност от опита то да бъде провалено в последния момент с недемократични, неполитически средства.