Кирил Петков: Първи ще сме и ще има правителство

”Със сигурност ще бъдем първи и ще има правителство.” Това коментира съпредседателят на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков в интервю за Нова тв. На предстоящите избори ПП се явява в коалиция с ”Демократична България”, като социологическите проучвания предвиждат паритет с ГЕРБ с преднина под 1% за ПП-ДБ.

"Искам да видя коя партия, когато се предложи правителство с позитивна политика, не би подкрепила тази програма", посочи Петков. По думите му той има и огромна подкрепа от вън. Петков пусна запис на белгийския премиер, който казва, че управлението на ПП е най-бързият начин България да се пребори с корупцията и да влезе в Шенген.


"Гарантирам, че когато успеем да направим правителство с тези приоритети, Нидерландия ще ни подкрепи за Шенген", каза още Петков. Той не отговори дали вижда себе си отново като премиер.


"Цялата тази криза, че държавата фалира беше фалшива новина", коментира още той. БНБ каза ясно, че фискалният ни баланс в момента е на едно от най-високите си нива за последните 30 години. Цялата тази криза, че държавата фалира и че курсът лев-евро е под риск, беше наистина една фалшива новина", посочи той.


Петков се похвали, че те знаят как да съберат ДДС и как всички фирми да имат равно начало пред НАП. "След няколко седмици ще направим редовно правителство и този проблем няма да съществува. Няма да се налага да затягаме коланите", посочи той. И се закани данъци да не бъдат вдигани. "Просто НАП да си върши работата, това е съвсем възможно, доказали сме го. И преди миналите избори имаше пресконференция със страшната зима и завършихме на -2,9% дефицит", допълни Петков.