За 8-ми декември 200 полицейски екипа ще следят за сигурността на пътя

За студентския празник се очаква около 200 екипа от полицаи и над 270 камери, които ще следят за сигурността по пътищата в дните около студентския празник на 8-ми декември. Обект на тези проверки няма да бъдат само студентите, а всички шофьори.

Техническите средства ще бъдат на терен, както и всички служители с полицейски правомощия ще работят в пълен капацитет. Създадена е организация на всички обекти, които ще се обезпечат с нужния полицейски ресурс.

 

От полицията призовават шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол. Необходимо е автомобилът да е с добре подготвени за зимния сезон гуми, да се спазват правилата за движение и да се имат предвид метеорологичните условия. Необходимо е шофьорите да си закупят винетки, ако пътуват извън населените места.

 

За 8-ми декември полицията вече е провела организационни срещи и с местната власт на територията на страната. Направени са разпореждания към всички управители на частните охранителни фирми, които ще обезпечават сигурността. Уведомени са управителите на хотели, в които се очаква множество празнуващи студенти.