Мълния уби трима души в София, четвърти е в шоковата зала на ”Пирогов”

Мълния уби трима души в центъра на София, съобщи bTV. Четвърти човек е транспортиран към „Пирогов“. Той е в тежко състояние. Мъжът се намира в шокова зала. Оказа се, че всички са сирийски граждани.

Инцидентът е станал в градинката на ул. „Пиротска“ с църквата „Св. Никола“. Сигналът е подаден в 18:15 ч., три линейки са пристигнали на мястото в 18:24 ч. За съжаление те само са констатирали смъртта на починалите.

 

„Годините и на четиримата са между 20 и 30. Все още се идентифицират”, допълни говорителят на „Спешна помощ” Катя Сунгарска.

 

Пороен дъжд и градушка се изляха над столицата - 20 литра на квадратен метър. Заради водата не се движат трамваите по линия №10.  Има и закъсали коли. Пороят бе придружен с мълнии и силни гръмотевици. Има сигнали за наводнени мазета, счупени клони на дървета.

 

За последния половин час над района на столицата са регистрирани около 800 мълнии, показват данните на метеорологичните радари. Стихията "удари" Ботевград,  АМ "Хемус",  Перник, Костинброд и Тетевенско. В района на Видин и Габрово също има силна буря.

 

/публикацията се допълва/