Скандал и уволнение в Патентното ведомство

Скандал и уволнение в Патентното ведомство заради доскорошната шефка Таня Найденова. Това е още една от рокадите, които се случват под давлението на служебния кабинет.

Новото ръководство на Министерството на икономиката мотивира решението за уволнението на Найденова с неявяване на работното място дни наред. Самата тя обаче определя хода като “обида за институцията и държавността”. По думите й уволнението е неправомерно, защото защото заповедта за освобождаването й е изпълнена в нейно отсъствие по време на отпуск, предават от БНР.

 

Според икономическото министерство Найденова била в чужбина без обаче да е пуснала отпуск или командировка и дни наред не се е явявала на работа. 

 

Новият председател на ведомството проф. Владя Борисова в момента е възложила анализ на състоянието на институцията.

 

Към момента той показва, че за 2 месеца управление на Таня Найденова общият брой на дните ѝ в командировка е 16 или близо един календарен месец, ако се сметнат съботите и неделите.


Общата стойност на тези командировки възлизат на почти 11 400 лева. Председателят на Патентното ведомство е надвишила полагащите й се разходи за командировки с близо 7 хиляди лева за този кратък период на управление.

 

Найденова бе назначена в началото на юни от правителството на Кирил Петков. Тя смени Владя Борисова, която сега се връща отново начело на Патентното ведомство.