Радулов: Имам съмнения, че Александър Николов е свързан с ”Газпром”

Аз въздъхнах с облекчение, когато лидерът на ИТН заяви, че излизаме от коалицията. Това облекчение обаче противно на общите коментари в тази връзка беше свързано с това, че аз не вярвах на министрите, които ИТН беше излъчило главно на Гроздан Караджов и министъра на енергетиката Александър Николов. Имам съмнение, че този човек е свързан по един или друг начин с “Газпром”.

Това заяви пред bTV отцепилият се от ИТН депутат проф. Николай Радулов. 

 

Той посочи, че няма доказателства за тези твърдения, но е разговарял с много хора.

“Имал съм разговори с хора, които казват, че в енергетиката има лица, които са свързани по един или друг начин с Русия. Докато не се направят кадрови промени, енергетиката у нас ще върви по много труден начин”, посочи още Радулов. 

 

““До момента, в който в последните Народни събрания ИТН получи парче от баницата или стана партньор от изпълнителната власт и почна да се държи като сътрудничеща си с ГЕРБ компания. Ние заедно с още няколко колеги, част от които. Напуснаха заедно с мен парламентарната група, обикаляхме страната, видяхме, че там където служебното правителство е махнало ръководителите на ГЕРБ на структурите, например на ВиК те са били възстановени от Гроздан Караджов”, допълни бившият депутат от ИТН. 

 

Той коментира и новият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. По думите му това е един “компетентен и много добре правно образован човек с опит”. Радулов обаче има и резерви по отношение на самата специфика на МВР. 

 

“Динамиката е много голяма и предизвикателствата са малко по различни от тези, с които вероятно е свикнал. Това е доста сложно министерство с много голям състав”, посочи Радулов.