Шефът на лабораторията на границата сезира прокуратурата, след като депутат от ПП заговори за подкуп от 6 млн. лева и контрабанда

Сагата на границата се задълбочава. Шефът на фирма “Евролаб 2011”, която държи лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП “Капитан Андреево”, информира с писмо всички медии, че ще сезира прокуратурата и компетентните органи за “лъжливи факти”, изнесени от депутата от ПП Росен Костурков по БТВ тази вечер.

Припомняме ви, че народният представител заяви, че е бил предложен подкуп от 6 млн. лева, за да бъде оставена въпросната фирма да работи на границата. Допълни също така, че на място се е извършвала контрабанда и затова нямало камери, които да "хванат" какво точно се случва. 

 

Собственикът на фирмата Васил Димитров реагира мигновено. В писмото си той отбелязва още, че ще поиска право на отговор от БТВ, за да разкаже, за натиска, на който е подложен, както и да опровергае изнесените факти, които сами по себе си са тежки престъпления по смисъла на НК. Димитров е категоричен, че ще потърси и персонална отговорност  на депутата по съдебен път. 

 

  Ето какво пише той: 


Във връзка с изнесените лъжливи факти от народния представител от ПП Росен Костурков, отправени от ефира на предаването “Лице в лице” по БТВ на 23 май 2022 г., ви информирам следното: 

 

Веднага ще сезираме прокуратурата и компетентните служби, за да установят дали казаното отговаря на истината. 


Ще поискаме право на отговор от БТВ, за да разкажем за безпрецедентния натиск срещу фирмата, както и за лъжите, които управляващите се опитват да лансират по адрес на работата ни. 


Ще търсим персонална отговорност от Росен Костурков по съдебен път. 
Колкото и лъжи и спекулативни твърдения да се изговорят, това няма да промени истината.