Навални: Пътят, който започва с „малко фалшифициране на избори“, винаги завършва с диктатура

Пътят, който започва с „малко фалшифициране на избори“, винаги завършва с диктатура. Това написа Алексей Навални по адрес на Путин в списание „Meduza.io“.

Според Навални световните лидери лицемерно говорят от години за „прагматичната позиция“ и ползите от международната търговия. „Цената на войната: военна и икономическа помощ за Украйна, бежанци, санкции – всичко това ще струва стотици пъти повече от внесените договори за нефт и газ, при подписването на които беше толкова приятно да се пие шампанско“, заяви той.

 

По думите на руския опозиционер Путин напомня на „закона за патицата“ – „ходи като патица, изглежда и кряка като патица, значи е патица“.

 

В статията си за авторитетното издание Навални заяви, че руският президент е унищожил медиите, организирал е политически убийства и живее в имперски илюзии. Опозиционерът, който излежава присъда, нарече държавния глава на Руската федерация „луд“ и „способен да организира кърваво клане в центъра на Европа през 21 век“.

„Точно сега Путин преподава урок как да нулира икономическия растеж на страната си след 20 години“, подчерта авторът.

 

„Отговорът на основния въпрос обаче: как да спрем злия луд с армия, ядрена бомба и членство в Съвета за сигурност на ООН, всички трябва да намерим сами“, категоричен е Алексей Навални.