Украинците удрят по руската армия със секрети от космоса. Пекин все по-малко вярва на Москва

Провалите на руската стратегия за водене на сражения вече силно смущава Китай. По последни данни на Главното разузнавателно управление на ГЩ на Народно-освободителната армия на Китай (военното разузнаване) руските части губят една след друга достигнатите досега позиции. Впечатляват и човешките загуби.

Информацията за предислоцирането на руски части, както и секретни данни за намеренията на руското командване стават известни на украинците в реално време. Това поставя руските военни в тежки ситуации и те не могат да реагират адекватно, пишат  някои китайски анализатори. Това кара китайското ръководство да става все по-сдържано по отношение на действията на Кремъл.

 

Силно впечатляваща е информацията, която имат украинците за висшите шефове на руската армия – министър Сергей Шойгу и шефа на Генщаба ген. Валери Герасимов. Това принуди Шойгу да „изчезне“ за десетина дни от погледа на медиите. Ген. Герасимов пък бе ранен, докато се опитваше да оздрави действията на руските войски в Украйна. Новината за неговото пострадване се опровергава от няколко прокремълски медии, но така или иначе неговото присъствие в секретни точки бе разкрито и те бяха атакувани. Факт е също, че вече 11 руски генерали са убити на територията на Украйна. Унищожени са и са задържани над 200 шпиони на руските тайни служби, действащи на украинска територия.

 

Високите военни технологии, с които разполага украинската  армия също правят впечатление в последно време. Украинското командване все по-често разполага с информация за много от руските командири, както и за командирите на наемниците от Чечня и Бурятия, както и от частната армия „Вагнер“. Те са удряни в неочакван момент и изключително точно.

 

Руската армия се оказа изключително неподготвена да отразява нападенията с дронове от страна на украинците. Турските и американските дронове се оказаха супер ефективни. Със средство, което струва между 4 и 7 хиляди долара се унищожава руска техника за десетки милиони. Също и жива сила.

 

Украинската армия разполага също с лазерни оръжейни системи от последно поколение.

Изненада за мнозина бе и поразяването на емблематични военни кораби за Русия от страна на Украйна. Това предизвика дори трусове във върха на властта в Москва. Гневът на Путин се стовари върху адмирали, които са уверявали, че руският флот е непобедим.