МВнР: Избягвайте пътуванията до южноафриканския регион заради Омикрон

Българското външно министерство препоръча избягване на пътуванията до южноафриканския регион заради Омикрон - новия вариант на коронавируса, обявен за притеснителен от Световната здравна организация.

В съобщението на МВнР се посочва, че заради новооткрития вариант Омикрон на Covid-19 и въведените противоепидемични мерки, голяма част от международните полети до Република Южна Африка и страните от региона като Ботсуана, Есватини, Зимбабве и Лесото са прекратени.

 

Българските граждани, изпаднали в беда, могат да се свързват с посолството ни в Претория, Република Южна Африка, денонощно на телефонен номер +27798937336 за спешни случаи, кризисни ситуации и оказване на необходимото съдействие на засегнатите.

 

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +35929482404; +35929713856 или на имейл: crisis@mfa.bg.

 

МВнР препоръчва на българските граждани при пътувания в чужбина да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката „Пътувам за…“ на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.