Няма да успееш, кучи сине! Рашков пише на Борисов…

Повечето хора знаят картината на Иля Репин „Запорожци“, популярна още като „Запорожките казаци пишат писмо на турския султан“. Случило се това във втората половина на XVII век. Основната версия на случката е, че Мехмед IV писал на казаците, че ще завладее земите им, а те му отговорили. До наши дни са стигнали следните варианти на двете писма.

„Аз, султан и владетел на Високата порта, син на Мохамед, брат на Слънцето и Луната, внук и наместник на Бога на земята, властелин на царствата Македонско, Вавилонско, Ерусалимско, Велик и Малък Египет, цар на царете, владетел на владетелите, несравним рицар, никога непобеден воин, владетел на дървото на живота, непреклонен пазител на гроба на Исус Христос, управител на Бога, надежда и утешител на мюсюлманите, страшилище и велик защитник на християните, повелявам вие, запорожките казаци, да ми се предадете доброволно и без всякаква съпротива, и вашите нападения да не ме безпокоят.

 

Султан турски Мехмед IV

 

Запорожките казаци до турския султан: „Ти, султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар! Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с теб ще се бием, да ти ебем майката.

Вавилонски готвач, македонски водонос, ерусалимски пивовар, александрийски дерач, на Великия и Малкия Египет свинар, арменска свиня, подолски злодей, татарски колчан, каменецки палач, на целия горен и долен свят шут, а за нашия Бог – глупак, на самата аспида внук, а на нашия хуй – кука. Свинска мутра, конски гъз, месарско псе, непокръстена тиква, да ти ебем мамата.

Ето така ти отговарят запорожките казаци, нищожество! Не си годен дори на християните свинете да пасеш!

Датата не знаем, защото календар нямаме, месецът е в небето, годината е в книгата, а денят у нас е като при вас, за което цуни по задника нас!

 

Подписали: Кошевия атаман Иван Сирко с цялата запорожка войска.

 

Каква е връзката с някои днешни герои на политическата сцена у нас? Забележително голяма и пряка.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, наричан „кралят Слънце“, „Падишаха“, „Боса“, „Главния“, Диктатора - дни след изборите за президент, на които неговият избранник Анастас Герджиков загуби катастрофално, чрез „Севда ТВ“ нападна служебния вътрешен министър Бойко Рашков, като главен виновник за изборния крах на ГЕРБ.

„Такова полицейски насилие не е имало!“ – съска „падишахът“. И продължава: „Над 70% не са излезли да гласуват“. "С гол гъз таралеж ще мачкаш, нещастник такъв, ще плашиш хората и ще ги арестуваш... това да не ти е 44-та година.“ „13 патрулки с над 30 маскирани тежко въоръжени бойци на Бойко Рашков са окупирали дни преди изборите поморийското село Бата, за да плашат хората тук да не гласуват за ГЕРБ“.

 

Накрая го заплаши със съд и заведе дело, защото Рашков бил казал, че Борисов има банка, през която са минавали милиони, давани на фирми за АМ „Хемус“.

 

Рашков отговаря кратко на обвиненията. „Борисов е пропаднал политик. Срещу него вече има много сериозни доказателства“.  Допълва: „По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски, там прокуратурата няма място“.

"Ако той е казал на Петя Аврамова да не се яви на разпит, това е в контекста на неговото минало като една силова групировка СИК, която не познава законите на страната, нищо ново не чуваме", коментира вътрешният министър Бойко Рашков по повод привикването в МВР на бившите регионални министри Петя Аврамова и Николай Нанков и съвета към тях на „Падишаха“ да се явят, но след изборите, а „не да правят сеир“ преди това.

Нищо няма да ги спаси тези двамата и те ще си кажат много бързо кой какво им е нареждал.

 

Рашков би могъл да ползва назаем от казаците: „Свинска мутра, конски гъз, месарско псе, непокръстена тиква, да ти ебем мамата“... Но Рашков е завършил право в Софийския университет и е минал през цялата стълбица на йерархията в системата на националната сигурност.

Въпросната терминология е на сърце на „Кралят Слънце“ – спомняте си записите, в които гласът на Борисов съветва: "Цвета (Караянчева, председател на НС) да вика, че е проста кърджалийска п…а. Праим се прост и е лесно.“

 

Борисов трябва да проумее няколко неща най-сетне и да се погриже за нервите и здравето си.

 

Ниската избирателна активност е дешифрирана. Купуваният вот през годините на неговото управление варира между 13-17%. Има статистика. На последните избори избирателната активност е малко над 30 на сто. Прибавете тези проценти и ще получите някъде около 50% и дори малко отгоре. „Гадът“ Рашков блокира купуването на гласове на доста места и на Борисов не му причерня. И започна да заплашва "казаците"...

 

Освен това Борисов знае, че през последните 10 месеца на управлението му в посока „Хемус“ са заминали над 4 млрд лева. Път обаче няма, няма ги и парите. Преминали са през двайсетина фирми, а от там са поели към няколко лица. Казват, че едното било „Боса“, но това е работа на други органи. Не знае обаче, че счетоводителите му са я карали през просото от бързане и са оставили следи.

 

Тепърва Борисов ще получава писма по темата, но няма да са от Рашков. Гешев няма да го има, няма да го има и Цацаров… Те ще са загрижени да спасяват себе си.

 

Няма да успееш, кучи сине! - писали казаците на Мохамед IV, който се мислил за бог и безсмъртен. Четири века и нещо по-късно у нас все още има хора, които се мислят за велики и вечни. За тях припомням писмото на казаците.

 

Борисов го е страх от Рашков. Допреди няколко месеца големият враг на „Падишаха“ беше само Президента, вече и служебният вътрешен министър. На Борисов му трябват врагове, за да оправдае политическата си смърт и задаващото се възмездие през закона. Няма да стане.

 

Д-р Димитър Попкутуев