Стела Балтова: В кабинката на лифта ще се влиза без зелен сертификат

Трябва да сме готови да бъдем здрави. Мерките са безпрецедентни. Виждате, сега се прекратяват събития на най-високо ниво. Ситуацията не е никак спокойна. На 18 декември се открива ски-сезона в Банско. Трябва да осигурим сигурен сезон. Това каза по БНТ министърът на туризма Стела Балтова.

Трябва да се спазват всички указания. В България са изработени указания и здравен протокол. В него се посочва-разстояние 1, 5 метра навсякъде. Ще се върви в коридори към ски-лифта. Ще отворим сезона без изискване за зелен сертификат в самата кабинка на лифта.

Ясен е въпросът-препоръчвам целият персонал в хотелите да се ваксинира. Имаше заповед, с която 14 държави в ЕС преминаха в червената зона. Гражданите от тези държави ще могат да влизат от 1 декември у нас със зелен сертификат без писиар тест. Трябва да вярваме на науката. Ако няма сняг, сме готови за изкуствен сняг. Очакваме гости от Чехия, от Полша, от Великобритания, от съседните страни. Ситуацията не е спокойна. Сутринта прочетох, че Израел затваря граница за всички чужденци.

 

Тази година няма да е като миналата.  Нашите хотели миналата година не затвориха. Конкуренцията сега никак няма да е малка.