Температурите падат под 10 градуса

Захлаждането ще продължи, като през почивните дни минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат под 10°. Ще има и още валежи, отбелязва БНТ.

И през нощта, и утре ще вали главно в западната половина от страната. С умерен вятър от североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух и минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните - между 15° и 20°, в южните райони, където вятърът ще е от югоизток – около 21°. Ще има и райони със значителни валежи, с по-голяма вероятност на места в Югозападна България, където е възможно и да прегърми.

По Черноморието ще бъде облачно и ветровито. Максималните температури ще са около 19°-20°. Температурата на морската вода е 20°-21°, а вълнението на морето ще около 3 бала.

 

С валежи от дъжд, по най-високите върхове - от сняг, ще е времето в планините. Ще духа слаб до умерен югоизточен, по билата - западен вятър. Максималните температури ще се понижат още и в курортите ще са между 7 и 14 градуса.

Ще продължи захлаждането и на Балканите, по-съществено в източните райони. Причината – пренос на по-студен въздух от изток-североизток. В по-голямата част от полуострова ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд.

 

Хладно за сезона ще остане и в повечето райони на Източна Европа, на места със сутрешни мъгли. Ще продължи понижението на температурите във Великобритания и Франция. Значителна облачност и валежи ще има в страните от Централна Европа и на Скандинавския полуостров.

И у нас, и в близките дни, ще е по-често облачно, но след утре, слаби превалявания ще има само на отделни места, главно в Южна България и по Черноморието. През почивните дни ще има повече слънчеви часове, а за разлика от минималните, максималните температури ще тръгнат нагоре.