И Десислава Атанасова заигра в стил „Сети се Мара да се побара“

Популярната като острие на ГЕРБ Десислава Атанасова реши да махне розовите очила и да погледне реалния живот право в очите. Отвратена от това, което вижда, тя изля мъката си във Фейсбук в гневен пост.

Той гласи: „Сътрудници на ДС са "цвета на нацията".

Азотна тор се лее в Черно море.

Кандидат за министър на вътрешните работи е плагиат.

149 са починали от Ковид 19 за последното денонощие.

Марияна Попова живее в "блатото" на Румен Радев, което се е превърнало в "кочина".

Добър ден, уважаеми зрители, промяната продължава...спите ли?“.

 

В случая  Атанасова подхожда като пълен лаик в медицината, да речем –  опитва се да лекува страничните ефекти от коварно заболяване, но не и него. Защото е много  по-лесно да замъглиш истинската картината до степен,  та и художникът, който я е сътворил,  да не може да си я познае. Г-жо Атанасова, не само певицата Марияна Попова живее в „блатото“. През последната година от вашето гербаджийско управление 1 милион и 660 хиляди души едва са свързвали двата края, защото им се е наложило да преживяват под прага на бедността.

 

Защо тогава не написахте и ред за тези хора? Как така сърцето ви не се „разтопи“ от факта, че бедстващите българи са се увеличили с близо 10 процента. И всичко това е докато бодро разхождате скъпарски костюмчета из кулоарите на парламента. Как думичка не обелихте за нещо още по-страшно и то е, че работещите хора всъщност са ставали все по-бедни в милата ни родина, управлявана от вашата партия. Резултатът от политиките на ГЕРБ не закъсняха, защото през 2020 г. държавата ни е последна в ЕС по стандарт на живот, а София се оказва най-скъпия град за живеене. За тази класация на глобалната база данни – Numbeo Атанасова сякаш е глуха и сляпа. Не се морете да намерите позицията и по въпросния проблем, само ще си загубите времето.

 

Буди подозрение мълчанието на бившата депутатка по друга черна статистика, която в пълнота описва „доброто“ и „процъфтяващо“ управление на ГЕРБ и Бойко Борисов. Дава я Евростат и тя е, че през същата 2020 г. детската смъртност е най-висока в България и Румъния. Пак тогава излиза анализ на НСИ който казва, че всяко трето дете в страната ни живее в риск от крайна бедност. Г-жо Атанасова, колко деца прави това? Знаете ли?! А  нещо за това, че след близо 12 годишно управление на Бойко Борисов и хора като вас, българите сме първи в света по смъртност /справка Евростат/?! 

 

На фона на тези черни краски, нарисувани с „благословията“ на ГЕРБ, е излишно да се напомня на Атанасова за скандалите, които спомогнаха България да стане още по-известна – като интимните заигравки с Мата Хари, снимките, които нагледно показаха пълните с пачки и злато чекмеджета в премиерската спалня.  Така че, България след ГЕРБ заприлича не само на "блато", но и на "бардак". Нито ред не сте написали в социалните мрежи за обществените поръчки в стил „батко и братко“, скандалните записи за репресия върху неудобни политици и бизнесмени....Няма и грам гняв от вас.

 

Ще спрем до тук, за да не започнете да се прозявате от скука. Ясно е, че тези въпроси не ви касаят , поне съдейки по липсата на постове във Фейсбук. Някой по-непукист от нас би ви теглил една м.... със сигурност.Но за благоприличие, като прочете редовете ви, пропити с „болка“, може само да изсумти: „Сетила се Мара да се побара“. Защото ще му е трудно да ви каже с някоко думи за трагедията на народа си, след господството на вашата партия.

 

Катя Илиева