Стойчо Младенов се извини на ”Левски” за снимка след победата в дербито

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов се извини на ”Левски” и привържениците му заради снимка от празненствата след победата с 2:1 срещу сините. Той заяви, че уважава съперника и че двата отбора имат нужда един от друг.

В минутите след победата в дербито Младенов беше на пистата и празнуваше със запалянковци. Един от кадрите показва как той е заедно с група фенове, като пред него е опънат транспарант, на който пише КЗЛ (абревиатура, с която фенове на ЦСКА обиждат съперника).


"Никога в моя живот не съм си позволявал да обиждам или унижавам някого. Или ако съм го направил, съм имал силата да се извиня. Длъжен съм да го направя и сега. В нито един момент не съм знаел какво пише на въпросния плакат. В минутите на радост и еуфория се снимах и поздравявах със стотици запалянковци на ЦСКА", заяви Младенов в обръщение в сайта си.

 
"Разбира се, запалянковците правят хореографии и транспаранти, каквито преценят. Но ние, участниците в мачовете, винаги трябва да демонстрираме уважение към съперника. В не едно интервю съм се възмущавал от фланелките, с които излязоха играчите на "Левски" при празнуването на титлата си през 2000 година. На тях пишеше "Аз мразя ЦСКА!". Искам да уверя всички хора, които обичат футбола, че аз уважавам всеки съперник", продължава треньорът.


Младенов допълва, че е бил съотборник с Наско Сираков в националния отбор и че и досега имат уважение помежду си. "Със Станимир Стоилов сме колеги и съперници, между които отношенията са прекрасни. Имам десетки приятели, които симпатизират на "Левски", но животът ни е събрал и няма да ни раздели. Затова искам да кажа едно голямо "Извинявайте!" на всички за неволното ми участие в този кадър. Подчертавам - неволно!" Треньорът на ЦСКА се надява, че ще бъде разбран.


"И ще завърша, че хилядите по трибуните показаха само едно - нашия футбол го е имало, има го и ще го има, защото се наслаждава на вечното дерби. Без "Левски" никога ЦСКА няма да е същият. И обратното. Без "Левски" аз нямаше да съм футболистът и треньорът, който съм."